Menukaart


Ons menu is met liefde samengesteld door onze chef. Onze keuken houdt rekening met de smaken van de verschillende seizoenen en voegt graag streekproducten toe aan de gerechten. 

De proeverijen is één van onze grote krachten, op onze kaart zult u deze dan ook veelzijdig tegen komen. Ook het verzorgen van groepsarrangementen zijn we niet geheel onbekend
mee te noemen. We helpen u dan ook graag met informatie hierover.

Bent u opzoek naar een bijpassende wijn, vraag vooral meer informatie aan ons team!

Heeft u allergieën, geef dit dan vooral door aan ons team. Heeft u vragen over ons menu? Neem  contact met ons op en wij geven graag een toelichting. Komt u met een groep? Dan hebben wij een aangepast groepsmenu. Voor meer informatie klikt u hier: groepsmenu's.

Verrassingsmenu


Laat u verrassen door een overheerlijk menu van onze keukenbrigade.

  • 4 Gangen Verrassingsmenu
    32.50 p.p.

    • Voorgerecht
    • Soep
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht

  • 5 Gangen Verrassingsmenu
    39.50 p.p.

    • Voorgerecht
    • Tussengerecht
    • Soep 
    • Hoofdgerecht 
    • Nagerecht

  • 5 Gangen Verrassingsmenu
    42.50 p.p.

    • Voorgerecht
    • Tussengerecht
    • Hoofdgerecht 
    • Kaasplank
    • Nagerecht

Voorgerechten


  • Waldkornbrood
    6,50

    aiolli, kruidenboter en olijventapenade

  • Salade van vijgen
    9.75

    geitenkaas en basilicum

  • Sashimi van zalm
    11,75

    zoet-zuur van komkommer, saffraanmayonaise

  • Kroketjes van hert
    12,00

    vijgenmayonaise en ingemaakte bietjes

  • Steak tartaar
    12,00

    met 64 graden eitje en brioche

  • Rundercarpaccio met manchego
    9.75

    pijnboompitten en truffelmayonaise

  • Panna cotta
    9.00

    van tomaat met pasteitje van koolraap, aardappel en komijn (vegetarisch)

  • Buratta
    9.75

    sumak, tomatenolie en gerookte aubergine(vegetarisch)

Soepen


  • Lichtgebonden paddenstoelensoep
    6.50

    met creme fraiche en bieslook

  • Wildbouillon
    8.50

    met kervel en eendenlever

Tussengerechten


  • Gebraden kwartel
    13.00

    met knoflook en peterselie

  • Gamba’s
    12.00

    met Thaise curry en koriander

  • Tomaten uit de oven
    9.75

    met een vulling van kappertjes, olijven, munt en oregano

- Specialiteiten -

Dry aged vlees of gerijpt vlees


Het rijpen van vlees is eigenlijk een proces dat we al lang kennen van vroeger bij de boer in de schuur, door de zon en de wind werd het vlees ingedroogd en kwam er een zwarte korst rond de buitenkant. Het vlees binnenin werd dieprood en botermals omdat natuurlijke enzymen het spierweefsel afbreken. Tegenwoordig wordt dit op een gecontroleerde manier gedaan, namelijk een rijpingskast, oftewel dry-aging vel. Hierin is een constante luchtcirculatie, een luchtvochtigheid van 85% en een temperatuur tussen 0 en 1 graden celcius. Deze ruimte moet afgesloten zijn van andere invloeden. We spreken van gerijpt vlees vanaf 21 dagen en dit kan oplopen tot 10 weken. Tijdens het rijpen in de cel verdampd het vocht in het vlees tot wel 30% en de natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Er is sprake van langzame besterving. Hierdoor krijgt het vlees een zeer malse structuur en intense smaak.
  • Dry aged Entrecôte
    28,50

    van het rund met Argentijnse salsa en zoete pepers

  • Dry aged rib-eye
    25,50

    met truffelboter en paddenstoelen

Hoofdgerechten vis


  • Kabeljauwfilet
    21.00

    met beure noisette en schorseneren

  • Zeebaarsfilet
    19.75

    pata negra en brandade

  • Zalmfilet
    18.75

    met antiboise en spinazie

Hoofdgerechten vlees


  • Gestoofde rundersucade
    18.50

    met knolselderij, krokante polenta en salsa verde

  • Gepekelde entrecote
    27.50

    van het rund met gestoofde runderwangen en uienchutney

  • Varkenshaas
    19.75

    met aardappelmousseline en paddenstoelensaus

  • Parelhoen
    19.00

    met zuurkool en witte wijnsaus

  • Eendenborst
    19.75

    met gestoofde linzen en truffel

  • Gelakte spare ribs
    19.50

    met koolsalade

  • Dry-aged entrecote
    27.50
    Dry-aged entrecote van 250 gram met gegrilde groenten en saus van gepofte knoflook.

Hoofdgerechten vegetarisch


  • Stoofschotel van pompoen
    18.50

    kikkererwten en harissa met een hartige muffin van mais en dragon

  • Zwitserse kaasfondue
    19.00

    met zoete wintersalade en brood

  • Tarte tatin
    18.50

    van rode ui en aceto balsamico met salade van rode sla, noten en zachte geitenkaas

Kindermenu


  • Keuze uit:
    7.50

    - Spareribs
    - Saté
    - Zalmfilet
    - Varkenshaas medaillons
    Geserveerd met frietjes, mayonaise en appelmoes
    Toetjestijd:
    IJssurprise

Nagerechten


  • Karamelmousse
    9.00

    met vanille creme en hazelnootmerengue

  • Stoofpeer
    7.50

    gegaard in Port met panna cotta van zoethout en lak van Port

  • Chocolade truffeltaart
    9.75

    met marsmellow, crumble en mousse van chocolade

  • Proeverij van nagerechten
    11.00

    Een verrassing van nagerechten

  • Kaasplank
    12.50

    met vier soorten (inter)nationale kazen en passende bijlagen

Ons team


Onze menukaart is niet zomaar samengesteld. Onze chef heeft een kaart voorbereid, deze voorgelegd aan het team. Vervolgens zijn we samen gaan proeven en beoordelen.
Bij Louis XV werken we samen aan een kwalitatief hoogstaand menu tegen een betaalbare prijzen met verse producten.

© 2018 Louis XV. Gerealiseerd door